Mentholatums historie

Mentholatum er i dag mere end 100 år gammel. Grundlagt i 1889 i Wichita, Kansas af Mr. Albert Alexander Hyde sammen med sine farmaceutvenner, hvor de producerede medicin. Efter 4 års forskning lykkedes det dem at udvikle "Mentholatum Salve", som havde de egenskaber at lindre smerter, lette kløe, lindre forkølelse og insektbid, og blev i vid udstrækning anbefalet af læger.

Navnet "Mentholatum" er en kombination af menthol og petrolatum (som også bruges i Vaseline).

Mr. Hyde støttede iøvrigt kirkens missionærers arbejde i udlandet ved at donere Mentholatum salve. Dette var medvirkende til, at salven fik sin popularitet på verdensplan. På det tidspunkt solgte Mentholatum meget godt i Kina, Japan og selv i Indien. Der blev etableret en fabrik i Shanghai for at klare den stigende efterspørgsel.

Mr. Hyde var en rigtig idealist og derfor donerede han sine aktier i Mentholatum til kirken. Hans fire sønner ønskede dog at gå i deres fars fodspor og købte virksomheden tilbage og fortsatte med driften af Mentholatum i 99 år. I dag er Mentholatum vokset til en stor virksomhed med endnu flere plejeprodukter og hovedsæde I bl.a. USA og Skotland.

Den lille pige klædt som sygeplejerske har fulgt produktet igennem mange år og er symbolet på Mentholatums unikke egenskaber til lindring på mange måder.